Balance 3614
Natuur en toepasbaar

Product specificaties

 • Totale dikte 2 mm
 • Beschermlaag 0,30 mm
 • Afmetingen 230 x 1500 mm
 • Vellingkant 4 sides
 • Kleur donker
 • Pak inhoud 4.14 m2
 • Aantal planken in pak 12 planken
 • Garantie particulier 15 jaar
 • Garantie zakelijk 8 jaar

Laat je verder inspireren

De Pro 13 PVC vloer heeft een prachtige houtstructuur en V-groeven aan de vier zijden. Deze lichte vloer is een echte allround PVC vloer van hoogwaardige kwaliteit.

De Pro 12 PVC vloer heeft een prachtige houtstructuur en V-groeven aan de vier zijden. Deze lichte vloer is een echte allround PVC vloer van hoogwaardige kwaliteit.

De Pro 11 PVC vloer heeft een prachtige houtstructuur en V-groeven aan de vier zijden. Deze gemiddeld, donkere vloer is een echte allround PVC vloer van hoogwaardige kwaliteit.

De Pro 10 PVC vloer heeft een prachtige houtstructuur en V-groeven aan de vier zijden. Deze licht, gemiddelde vloer is een echte allround PVC vloer van hoogwaardige kwaliteit.

De Pro 9 PVC vloer heeft een prachtige houtstructuur en V-groeven aan de vier zijden. Deze lichte vloer is een echte allround PVC vloer van hoogwaardige kwaliteit.

De Pro 8 PVC vloer heeft een prachtige houtstructuur en V-groeven aan de vier zijden. Deze licht, gemiddelde kleur vloer is een echte allround PVC vloer van hoogwaardige kwaliteit.

De Pro 7 PVC vloer heeft een prachtige houtstructuur en V-groeven aan de vier zijden. Deze licht, gemiddelde kleur vloer is een echte allround PVC vloer van hoogwaardige kwaliteit.

De Pro 6 PVC vloer heeft een prachtige houtstructuur en V-groeven aan de vier zijden. Deze lichte vloer is een echte allround PVC vloer van hoogwaardige kwaliteit.

De Pro 4 PVC vloer heeft een prachtige houtstructuur en V-groeven aan de vier zijden. De licht, gemiddelde kleur vloer is een echte allround vloer van hoogwaardige kwaliteit.

De Pro 3 PVC vloer heeft een prachtige houtstructuur en V-groeven aan de vier zijden. De licht, gemiddelde kleur vloer is een echte allround vloer van hoogwaardige kwaliteit.

De Pro 1 heeft een prachtige houtstructuur en V-groeven aan de vier zijden. De donkere kleur vloer is een echte allround vloer van hoogwaardige kwaliteit.

Balance 3614

Een gezond en duurzaam interieur met TFD Floortile

In tijden waarin duurzaamheid en ecologische producten een steeds belangrijkere rol gaan spelen is het niet meer dan logisch dat TFD Floortile hier het voortouw in neemt en een duurzame/ecologische collectie op de markt brengt.

De Balance collectie bestaat uit 7 designs.

De totale dikte van de panelen is 2 mm. met een toplaag van 0,3 mm.

Door de unieke samenstelling en productiemethode van de Balance is de kwaliteit vergelijkbaar met een “normale” pvc vloer met een dikte van 3 mm. met een toplaag van 0,7 mm en heeft een gebruiksklasse 43 !!

Hoofdbestanddelen van de Balance zijn TPU (Thermoplastic Pu) en PET (Thermoplastische polyester) welke gebruikt worden in drinkflessen en andere verpakkingen voor de voedselindustrie, speelgoed en speeltoestellen.

Deze polymeermengsels verbeteren de slijt en krasvastheid, heeft hoge chemische weerstand en bacterievorming is (bijna) niet mogelijk.

Al deze gegevens zijn opvraagbaar vanuit een verkregen patent.

 • Zowel de slijtlaag, drager (tussenlaag) en backing (rugzijde) zijn gemaakt van TPU en gemodificeerd PET.
 • Voorzien van een Pu coating voor eenvoudig onderhoud.

Productomschrijving:

Zeer hoge slijtvastheid (T klasse) en krasvastheid (6 – 10 N)

Vrij van Chloor en zware metalen

Hoge dimensiestabilieteit (vormvastheid)

Tot 50% minder gebruik bij productie van natuurlijke bronnen

Waterbestendig

Zeer lage VOC (vluchtige stoffen) uitstoot

Goede elektrische isolator

100% recyclebaar

Verlijmbaar met o.a. Uzin KE2000S, KE60 en KE68

Toepasbaarheid:

Zeer zwaar project (ziekenhuizen, scholen, sportscholen etc.)

Projecten waar een VOC certificaat vereist is ( Indoor Comfort Gold, AgBB/ABG, LEED, BREEAM)

Particulier gebruik

Certificaten:

CE / REACH / Blue Angel / Floorscore / IAC