Recycling

Recycling
Leer ons beter kennen

Recycling

Onze PVC producten bestaan louter uit zogenaamd Virgin pvc’s, wat wil zeggen dat het de eerste kwaliteit pvc’s zijn, puur en niet vervuild met mindere kwaliteiten. Dit betekent dat deze kwaliteiten absoluut kunnen worden vermalen en gerecycled waarmee weer een ander product kan worden opgebouwd.

Als extra mogelijkheid hebben wij onze zogenaamde “selfstick methode”. Dit houdt in dat wij bijna al onze stroken en tegels kunnen leveren met een zelfklevende onderlaag, een zogenaamd acrylaatdispersie.
Het voordeel hiervan is dat deze dispersie gemakkelijk te verwijderen is met water en een scheutje zeep voordat het PVC wordt gerecycled. Ook is de PVC strook/tegel gemakkelijk te verwijderen zonder schade toe te brengen aan de ondervloeren, wat weer scheelt in het herstellen van de ondervloeren en het opnieuw aanbrengen van de primers en egalisaties. Uiteraard bevat deze acrylaatdispersie geen vluchtige stoffen.

MVO

Maatschappelijk Verantwoord en Duurzaam Ondernemen zit in het DNA van TFD. Rob en Monique voelden zich altijd al sterk verbonden met de natuur en maatschappij hierover lees je meer op deze pagina.