Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen
We helpen je graag verder

Heb jij vragen waar je geen antwoord op weet? Misschien vind je ze wel in onze veelgestelde vragen rubriek. Je vind hier antwoord op vragen die over algemene zaken gaan, onderhoud, duurzaamheid en veiligheid en garanties.

Staat jouw vraag er niet bij? Stel deze dan gerust. Dit kan via ons contactformulier, neem contact op met jouw salesmanager of bel ons en wij helpen je graag verder.

Algemene vragen

Een click vloer is een type verbinding, dit zegt iets over de manier waarop de vloer gelegd wordt. Een Rigid vloer is een type pvc vloer die voorzien is van een harde (rigid) middenlaag. Al onze Rigid vloeren zijn voorzien van een click verbinding.

U kunt geheel vrijblijvend stalen opvragen via onze website. Daarnaast hebben onze dealers showborden in de winkel staan waar u de vloeren nog beter kunt vergelijken. Wilt u de vloer op een (nog) groter oppervlakte zien, maak dan een afspraak voor een bezoek bij ons Experience Center te Dalfsen.

Wilt u wel genieten van TFD vloeren maar mag of wilt u de vloer niet verlijmen kies dan voor een van onze vloeren uit de Magnetic collectie of onze Rigid collectie, deze is voorzien van een IXPE foam laag en kan zo over de (gladde) vloer gelegd worden.

Heeft u liever een van onze verlijmbare vloeren dan kunt u dit ook bereiken door ervoor te kiezen om de vloer te leggen op onze LVT fix. Hierdoor ligt het los op de basisvloer.

Op onze website ziet u een dealer zoek functie. U kunt bij de dealers een TFD vloer kopen.

Stalen kunt u opvragen via u TFD dealer of via TFD zelf. Op onze website bij de collecties heeft u de mogelijkheid om ze rechtstreeks te bestellen.

Uiteraard bent u van harte welkom, op afspraak, in het Experience Center van TFD. Hier kunt u dan de vloer van uw keuze op het groter vlak komen bekijken. U kunt alleen niet direct bij ons kopen dat gaat via een TFD dealer naar keuze.

Als u een klacht heeft kunt u dit kenbaar maken bij u TFD dealer, dan kijken wij samen met de dealer hoe wij u kunnen helpen.

Vloeren van TFD zijn zowel geschikt voor de particuliere omgeving als de project markt. Verschillende vloeren zijn te leveren met verschillende toplagen, daardoor altijd de juiste oplossing voor verschillende situaties.

Elke vloer van TFD Floortile is geschikt voor vloerverwarming. Is er sprake van een vloerverwarming waar water doorgaat zorg dan dat de temperatuur van het water niet hoger is dan 35 graden. Draag tevens zorg dat de leidingen diep genoeg in de cement dekvloer ligt. Note: begin altijd na installatie van de vloer met het opstookprotocol welke ook verkrijgbaar is bij uw TFD dealer

Onze vloeren worden gefabriceerd volgens de hot press methode, hierbij worden verschillende lagen van het product stress loos op elkaar geperst, daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een UV en matte PU coating, de voordelen hiervan zijn onder andere een stabieler product met een natuurgetrouwere uitstraling.

Onze Rigid Just Click producten leg je samengeklikt, los op de vloer en hoeven niet verlijmd te worden.

Deze moet blijvend droog, druk en trekvastheid zijn.

Standaard haalt een PVC vloer 4 Db dat is niet voldoende als men deze rechtstreeks op een geëgaliseerde vloer plaatst. I.c.m. met een ondervloer welke voorzien is van het dB certificaat (zoals onze Fix 1.8) is een PVC vloer zonder problemen te verwerken in appartementen.

De Rigid Just Click vloeren voldoen aan de geluidsnormering voor appartementen.

Het voldoet aan de 15Db.  (ISO 1040-1/717/2)

Register embossing is een manier van produceren, waarbij de structuur in de toplaag het design van de filmlaag volgt. Door deze manier van produceren ontstaat er een zeer natuurgetrouwe uitstraling, enkele kwaliteiten van ons zijn op deze manier geproduceerd.

Elke PVC vloer zal bij verhitting of afkoeling uitzetten en weer krimpen. PVC is een flexibel product maar heeft ook de eigenschap ALTIJD weer in het formaat te willen terugkeren waarin het is geproduceerd. De rek en de krimp vangt men op door een goede verlijming toe te passen en de vloer tijdens het leggen goed te walsen met een wals van tenminste 50 kg. Tevens is acclimatisatie van de PVC vloer uitermate belangrijk. Leg de te verwerken vloer minimaal 48 uur in de (verwarmde) ruimte welke gestoffeerd mag worden (of een ruimte waar de temperatuur gelijk is aan de te stofferen ruimte). Het is aan te raden om bij een temperatuur onder de 15 graden en boven de 25 graden niet te verwerken of in ieder geval de regels goed in acht te nemen! Scherm ook direct zonlicht af om de sterke temperatuurverhoging te voorkomen!

Onderhoud

TFD vloeren kun je dagelijks onderhouden door te stofzuigen en of stofwissen met microvezeldoek.

Dweilen met lauw water is ook mogelijk. Bij vervuiling kan je gebruik maken van de TFD cleaner.

Gebruik geen huishoudelijke schoonmaakmiddelen.

Via een TFD dealer kunt u TFD onderhoudsproduct bestellen. Zoals elke vloer heeft ook een TFD vloer onderhoud en reiniging nodig, de intensiviteit van het gebruik van de vloer bepaald hoe en hoe vaak de vloer onderhouden en gereinigd moet worden.

Een belangrijk onderhoud begint bij een goede schoonloopzone (aanvullend met bv onderhoud- en reinigingsadvies). Een verkeerd onderhoudsmiddel kan de toplaag van de TFD vloer aantasten waardoor deze inboet in kwaliteit en dus de levensduur kan verlagen. Dit is dus tevens van invloed op de garantie termijn. Ook kan er bij een verkeerd onderhoudsmiddel zich lagen opbouwen die juist krassen en verkleuringen kunnen geven. Gebruik daarom het TFD reinigingsmiddel om dit te voorkomen. Te verkrijgen bij uw dealer.

Draag zorg voor een goede (ruim qua formaat) schoonloopmat bij de deuren waar men van buiten naar binnen loopt. Zorg dat de juiste vloerbeschermers onder de stoelen zitten.

Wanneer je stofzuigt doe dit met een zachte borstelmond (en zorg er voor dat het ijzer of harde plastic van de zuigmond de vloer niet raakt).

Denkt u ook aan de prullenbakken en andere verschuifbare spullen dat die worden voorzien van de juiste bescherming om geen mechanische beschadigingen te kunnen aanbrengen.

Geen enkele vloer is krasvrij. Om de mogelijke krasjes zoveel mogelijk te voorkomen draag u zorg voor een goede (ruim qua formaat) schoonloopmat bij de deuren waar men van buiten naar binnen loopt.

Zorg dat de juiste vloerbeschermers (pootjes en wieltjes) onder de stoelen zitten. Wanneer je stofzuigt doet u dit met de zachte borstel (en zorg er voor dat het ijzer of harde plastic van de zuigmond de vloer niet raakt).

Na verloop van tijd verkleurd alles wat aan UV straling van het zonlicht blootgesteld zal worden. Dus ook een Pvc vloer zal op de lange termijn onderhevig zijn aan verkleuring in direct zonlicht. Belangrijk is dan ook om een goede zonwering toe te passen.

Een verkeerd onderhoudsmiddel kan de toplaag van de TFD vloer aantasten waardoor deze inboet in kwaliteit en dus de levensduur kan verlagen. Dit is dus tevens van invloed op de garantie termijn. Ook kan er bij een verkeerd onderhoudsmiddel zich lagen opbouwen die juist krassen en verkleuringen kunnen geven. Gebruik daarom het TFD reinigingsmiddel om dit te voorkomen. Te verkrijgen bij uw dealer.

Men kan dan overwegen om de vloer te laten voorzien van een nieuwe Pu laag. Het beste is dan wel deze professioneel te laten aanbrengen. Vraag uw dealer naar de mogelijkheden.

Garanties

Op onze vloeren geven we gemiddeld 10 jaar garantie afhankelijk van particulier of projectmatig gebruik, waarbij op sommige kwaliteiten deze zelfs hoger liggen.

Hier vind je meer informatie over onze garanties op de TFD vloeren.

Het product TFD zelf, daar staan wij volledig achter en heeft zijn garantie, op de ondervloeren en legwijze kunnen wij geen garanties geven aangezien wij hier geen enkele controle op hebben. Hier komt de garantie bij de installateur te liggen.

Het product TFD zelf daar staan wij volledig achter en heeft zijn garantie, op de ondervloeren en legwijze kunnen wij geen garanties geven aangezien wij hier geen enkele controle op hebben. Hier komt de garantie bij de installateur te liggen.

Duurzaamheid en veiligheid

Onze vloeren zijn zeker duurzaam, Hierbij gebruiken wij een receptuur zonder ftalaten als weekmakers. Door de manier van produceren en  het gebruik van 100% Virgin materiaal is een TFD vloer na gebruik goed te scheiden en te recyclen en kan verwerkt worden in andere PVC houdende producten.

Om PVC vloeren te maken zijn weekmakers noodzakelijk voor de flexibiteit etc. De PVC vloeren van TFD zijn ftalaat-vrij, dat betekent dat ze worden geproduceerd zonder schadelijke weekmakers.

De grondstoffen van een TFD vloer bestaan uit hoogwaardige grondstoffen en zijn niet vervuild met gerecycled materiaal. TFD is ook 100% ftalaat vrij. TFD voldoet ook aan alle Europese normen en zijn volkomen veilig.